Петък, 17/05/2024, 17:22:00
Welcome Гост
Home

Sign Up

Log In

RSS

"Гугъл" с търсене в реално време

"Гугъл" (Google.com) вече предлага търсене в реално време, за да даде възможност на потребителите си да получават прясна информация "на секундата". Търсачката ще тегли информация в момента на публикуването й от над милиард уебстраници в Мрежата (гледай демо как работи функцията в YouTube). Новата функционалност ще включва и ъпдейти от микроблоговете на Twitter, както и от социалните мрежи MySpace и Facebook. В момента информация се генерира с невиждани досега темпове, а в онлайн среда и секундата е от значение, казва Амит Сингал от интернет гиганта. На събитие в Музея по компютърна история в Калифорния, от "Гугъл" се похвалиха, че за първи път в историята търсачка интегрира в резултатите си уебинформация в реално време.Според Сингал най-важни са уместността и адекватността на получаваните през всяка една търсачка дан ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 616 | Date: 08/12/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Обявиха национална грипна епидемия

Министерство на здравеопазването обяви днес следобед национална грипна епидемия, тъй като в страната са достигнати съответните епидемични стойности, съобщиха от ведомството. Учениците ще излязат пет дни в грипна ваканция от понеделник. Решение за затваряне на яслите, детските градини и прекратяване на занятията в университетите ще се взема на регионално ниво. По-рано днес грипна епидемия бе обявена от понеделник, 9 ноември, в София и Пловдив. От 9 до 15 ноември общинските училища в София са в грипна ваканция, съобщи за БТА Мария Минчева - директор на дирекция "Образование" в Столичната община. Във ваканция излизат всички 176 общински училища.Очаква се грипната ваканция да обхване и частните училища в столицата. Общинските детски градини в София няма да спират своята работа и за ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 619 | Date: 06/11/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Топ 10 на най-странните търгове в еBay

След като днес информационните агенции съобщиха, че гробното място в съседство до това на покойната Мерилин Монро е било продадено на търг в еBay, за сензационните 4,6 милиона долара, сп. „Тайм" публикува „Топ на най-странните търгове в еBay". Изданието поставя на първо място именно търгът, който ще даде възможност на купувача да прекара цяла вечност до Мерилин Монро. Парцелът се намира в гробището Уестууд Вилидж Мемориал парк в Лос Анджелис. Началната цена на търга, стартирал на 14 август и проведен по eBay, беше "едва" 500 000 долара. В разстояние на 10 дни бяха регистрирани 21 наддавания. В крайна сметка гробното място стана притежание на онлайн купувач, скрит под никнейма "O***S", срещу сумата 4 602 100 долара.

Понастоящем в гроба се намира някой си Ричард Пончър, починал преди 23 години на 81 г., но вдовицата му реши да го продаде, за да покрие разходите си по къщата си ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 629 | Date: 26/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

До 2100 г.: Пушенето може да убие 1 млрд. души

Пушенето би могло да убие 1 млрд. души по света до края на века, ако не се вземат енергични мерки, с които да се попречи на младите хора да пушат и да се помогне на активните пушачи да се откажат от вредния навик. Това предупреждава новото издание на "Тютюнев атлас" (Tobaccoatlas.org), изследване на Световната белодробна фондация и на Американското онкологично дружество, цитиран от Ройтерс. Само през тази година пушенето ще отнеме живота на 5,5 млн. души по света, които ще умрат от рак, сърдечни заболявания, белодробна емфизема и редица други болести, свързани пряко с консумацията на цигари и други тютюневи изделия. Следващата година жертви на тютюна ще станат 6 млн. души. Ако тенденцията се запази, през 2020 г. вече годишно ще умират от консумация на тютюн 7 млн. души. През 2030 г. тази цифра ще набъбне до 8 млн. В доклада се отчита, че пред изминалите четири десетилети ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 602 | Date: 26/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Мафията дебнела победителя в италианската лотария

Победителят от италианската лотария "Супереналото", спечелил миналата събота рекорден джакпот от близо 148 млн. евро, все още остава неизвестен. Единственото ясно нещо е, че печелившият билет е бил купен в градчето Баньоне, Тоскана.
Засега всички набедени там за евентуалните късметлии усилено отричат да са печелили каквото и да е било. Дори тези, които твърдяха първоначално, че познават победителя, сега запазват гробно мълчание по темата. Причината не е обаче пословичната дискретност на жителите на малкото тосканско градче, а страхът, пише британският в. "Таймс". Сред местните жители се носи слухът, че калабрийската мафия ндрангета е хвърлила око на победителя, само чака да разбере кой е той и ще му поиска 30% от печалбата. Досега се смяташе, че победителят се страхува да се покаже на бял свят заради претенциите на кмета на Баньоне Джанфранко Лацерони да инвестир ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 625 | Date: 26/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Най-големият джакпот в Европа бе спечелен

Неизвестен италианец позна комбинацията шест от общо 90 числа и спечели най-големия джакпот от лотария в световната история - 147 807 299, 08 евро, съобщават агенциите. Печелившият билет от "СуперЕналото" (SuperEnalotto.it) е бил купен за 2 евро в местен бар на тосканското градче Баньоне. В селището живеят около 2000 жители, като е много малка вероятността щастливецът да е бил чужденец. Всъщност той печели с над 1 млн. евро повече пари, отколкото беше съобщено по-рано. Първоначално джакпотът за този тираж се оценяваше на 146,9 млн. евро. По принцип в лотарията отделно се трупа и скромен джакпот за онзи, който познае комбинация от 5 плюс 1 от допълнителните числа. Ако тя обаче не бъде спечелена, част от джакпота за нея се отделя за джакпота за отгатнатата шестица, а друга част отива за натрупване на нов джакпот, ако в съответния тираж шестицата бъде позната. Подобно нещо се случ ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 596 | Date: 26/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Цветанов: Бъдещият председателна ГЕРБ ще е премиерът

Аз винаги съм бил колективен играч и това, че допринасям за успях на един проект какъвто е ГЕРБ за мене е максималното, което мога да направя, заяви вицепремиерът, министър на вътрешните работи и председател на ГЕРБ Цветан Цветанов пред Нова телевизия. С тези думи Цветанов опроверга категорично твърденията, че възнамерява да прави партия в партията. По думите му всички, които твърдят това не знаят за голямото доверието между него и Борисов. Запитан дали успехът на ГЕРБ се дължи на собственото му представяне или на харизмата на лидера на партията и премиер Бойко Борисов, Цветанов призна, че основният енергиен носител на всичко това, което са правили през последните години се дължи на Борисов. „Нашите най-слаби резултати бяха в селата, но успяхме да мобилизираме структурите си", посочи Цветанов. Цветанов обеща да стои зад полицаите, причинили смъртта на Ангел Димитро ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 585 | Date: 17/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Селският туризъм на път да измести морския

Етнографските комплекси и запазените в архитектурно отношение села се радват на постоянен интерес както от българи, така и от чужди туристи. Поне 20% ръст в търсенето на почивки в селските райони отбелязват от Асоциация българско село (АБС) за летния сезон. За последните три години е отчетен стабилен стопроцентов ръст в настаняването в селски къщи по време на ваканцията. Това каза за "Монитор" Борислав Борисов, председател на УС на асоциацията. Той допълни, че за 2008 г. търсенето е надвишило предлагането два пъти. Хората, които избират селски район за ваканцията си, прекарват там средно по пет последователни дни. Посещенията през уикенда отдавна са се превърнали в традиция за хората, които живеят не само в близост до популярните и добре уредени като условия села, но и за мнозина от други краища на България. Хората с малки деца търсят все по-често наемането на цяла къща, като ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 571 | Date: 17/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Нова измама с ДДС - регистрират ''Порше Кайен'' като баничарка

Ново автомобилно чудо се роди в България - лекотоварни автомобили “Порше”, БМВ и “Ауди”. Луксозните марки дори си нямат представа, че правят микробуси и “баничарки”, но в България се намират и такива, пише „Труд“. Стотици луксозни джипове са регистрирани по този начин, за да се възстанови платеният ДДС. Измамата първо е засечена в Благоевград, след това - и в цялата страна, разкрива изданието. Заради аферата е била разпоредена масова акция в цялата страна. От нея лъснало, че стотици високопроходими возила от цяла България всъщност се водят като товарни по документи. Общо 16 джипа БМВ Х6 са регистрирани като такива, а от модела Х5 били 127 броя. Пътищата на България кръстосвали още 37 “товарни” “Порше Кайен”. Бройката от елитни “баничарки” се допълвала от 31 коли с марка “Мерцедес ML”, 14 “Фолксваген Туарег” и 5 “Ауди Q7”. “Проверките ще установят само едно ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 611 | Date: 15/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Слави Трифонов: Г-н Доган е изключително мъдър човек

"Господин Доган е един изключително мъдър човек", заявява телевизионният водещ Слави Трифонов в голямо интервю за новия брой на българското издание на списание L'Europeo. "Познавам го може би от 15 години. Моето откровено мнение е, че той е единственият политик, който се осмели да каже истината. Дали това е изиграло роля да активизира една голяма част от българите, които са негативно настроени към това, че той е турчин, а не към това, че той е интелигентен - може би е изиграло такава функция. Не ми харесва освен това цялата тази терминология, че еди кой си е турчин. И Бойко Борисов я прие. Той е турчин и затова е лош. Хе-хе. Аз не съм нито анти-ДПС, нито за ДПС. Аз съм "анти" за определени личности. Такъв ми е характерът. Нито съм адвокат на Доган, нито нищо. Той казва истината. Доган е различен политик, той си има неговите добри и лоши страни, аз обаче не мисля, че ... Виж цялата статия»

Category: НОВИНИ | Views: 535 | Date: 13/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

1 2 3 4 »
Section categories
НОВИНИ [37]
СПОРТ [38]
НАУКА И ТЕХНИКА [16]
Search
Log In
Calendar
«  Май 2024  »
НПВСЧПС
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Entries archive
Statistics

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребитили: 0
Site friends