Вторник, 21/05/2024, 07:48:57
Welcome Гост
Home

Sign Up

Log In

RSS

Левски и ЦСКА срещу грандовете на Рим

Днес бе изтеглен жребия за груповата фаза в турнира Лига Европа, където България ще бъде представена от два отбора - ЦСКА и Левски. Българският шампион бе поставен в трета урна и съдбата отреди да играе в група G. В тази група са още испанският гранд Виляреал, италианският Лацио и австрийският Залцбург. Така родния гранд изтелгли едни от най-трудните съперници. В същото време столичният ЦСКА бе поставен в четвърта урна, където беше с най-висок коефициент и малко късмет не му достигна да е в същата урна, както Левски. "Червените" ще играят в група Е, където са не по-малко опасните отбори на Рома, швейцарският Базел и английският Фулъм. Интересното при жребия е, че столичните ЦСКА и Левски ще се изправят срещу грандовете от италианската столица Рома и Лацио. Срещите в групите ще се играят на 17 септември, 1-и и 22-и октомври, 5-и нонември, 2/3 и 16/17 декември. ПФК ЦСКА публикува в с ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 658 | Date: 28/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

ЦСКА в групите след супермач срещу Динамо

ЦСКА получи правото да играе в груповата фаза на Лига Европа след перфектно изигран мач в московското предградие Химки. "Червените" победиха като гост Динамо Москва с 2:1 и след 0:0 в първия мач отстраниха своя руски съперник. Възпитаниците на Любо Пенев играха по-зряло и като цяло по-ефективно. Първият гол обаче бе във вратата на ЦСКА. В 10-та минута звездата на противниковия тим Александър Кержаков засече с глава центриране отдясно и прати топката в мрежата на Караджов. Отговорът на българите обаче бе почти мигновен. Спас Делев смълча по-голямата част от феновете на стадиона и вдигна на крака българите по трибуните в 14-та минута, когато също с глава засече центриране на Йордан Тодоров. Именно двамата, заедно с Иван Стоянов бяха най-добрите футболисти изобщо на терена. Делев и Тодоров взаимодействаха отлично и в 30-та минута. Тогава 19-годишният Делев надигра и надбяга против ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 674 | Date: 28/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

''Бебетата'' на Любо

Тази вечер ЦСКА тотално надигра и победи Динамо Москва с 2:1 на неговия стадион, за да се класира в групите на Лига Европа. "Бебетата" на Любослав Пенев показаха нагледно какво може да се постигне с желание, хъс и блестящи футболни умения. Много беше критикуван българският наставник, че залага на млади и неопитни момчета, някои от които нямат и 20 години. Чуваха се коментари, че всички играчи на столичния гранд са взети от селата, че нямат манталитет на победители. Всичко това беше опровергано по най-добрия възможен начин. ЦСКА заложи на правилната тактика - изключително млади играчи, почти деца, с желание само за едно - победа. На стадиона в московското предградие "Химки" "бебетата" на Любо изумиха всички така, както преди малко повече от 50 години това са правили едни други "бебета" - тези на великия английски клуб Манчестър Юнайтед, под ръководството на сър Мат Бъзби. Но освен хъс за успех, днес у момч ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 601 | Date: 28/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Григор наказа германец на старта на USOpen

Първата ракета на България Григор Димитров започна с победа участието си в Откритото първенство на САЩ по тенис. Хасковлията надигра в два сета германеца Тобиас Камке - 6:3, 7:5. Първият сет продължи едва 36 минути, в които българинът не срещна никакви трудности да победи 23-годишния немец, който в момента заема 281-о място в световната ранглиста. 51-минути във втория сет бяха необходими на българския талант, за да изхвърли своя опонент и да продължи в следващия кръг на квалификациите в САЩ. Стигна се до изравняване на геймовете при 5:5, но мощните атаки и резултатна игра на Гришо оставиха без шанс Камке. В следващия мач българинът ще срещне или поставения под номер в квалификациите бразилец Томас Белучи, или италианецът Жан Карло Петразуоло. Припомняме, че миналата година Гришо спечели титлата на US Open при юношите, а сега получи "уайлд кард" за квалификациите при мъжете. Пр ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 585 | Date: 26/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Дебрецен би Левски с правилен футбол

Отборът на Левски загуби с 0:2 от Дебрецен в мача реванш от четвъртия предварителен кръг в Шампионската лига. Два красиви гола в "синята" врата отбелязаха Варга (13 мин) и Рудолф (35 мин). Левски започна много агресивно и още в петата минута отбита от защитата на Дебрецен топка бе намерена от Георги Сърмов, който със страхотен изстрел извън пеналтерията нацели дясната сглобка на вратата на Полексич. Унгарците обаче отвърнаха още в следващата атака, когато Кулибали премина елементарно Рабех, но не центрира по най-добрия начин пред Петков. 13-ата минута се оказа фатална за "сините". Наглед безцелно центриране на състезател на домакините бе подценено от Топузаков, който изпусна съперник, а последният подаде на самата аутлиния пред вратата на Левски. Там безобразно се представи Сърмов, който не можа да овладее кълбото, то бе подадено от Адамо Кулибали към Варга и дефанзивния халф на мад ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 595 | Date: 26/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Литекс бие всички по трансфери

Грубите сметки на продадените в чужбина играчи от родното първенство за последното десетилетие потвърждават нещо, което може би е отдавна известно. И това е, че Гриша Ганчев е номер 1 измежду клубните босове, когато се касае за пласиране на своите играчи зад граница. От 2000 година насам бизнесменът е реализирал близо 20 милиона евро от продажби на свои футболисти. Разбира се, тук е задължително да направим уговорката, че в около 90% от случаите клубовете не обявяват трансферните суми и те си остават неофициални. Именно поради този факт не може да имаме претенции за прецизност при точността на цифрите. Несъмнено обаче Литекс е номер 1 и последният трансфер на Станислав Манолев в ПСВ го доказва. Пак по неофициална информация Литекс е взел около 3,5 милиона евро за десния си бек от гранда на Ниската земя. Холандският пазар далеч не е единственият, където Ганчев продава изгодно. За огромни ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 589 | Date: 24/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Барселона вдигна Суперкупата на Испания

Барселона спечели Суперкупата на Испания, след като победи с 3:0 Атлетик Билбао в реванша на "Камп Ноу" и с общ резултат 5:1 си осигури първи трофей за сезона. Двубоят премина под пълната диктовка на Барселона. Гостите от Билбао заложиха предимно на игра в защита и не успяха нито веднъж да застрашат противниковата врата. През първото полувреме играта не бе особено вълнуваща, гол не бе отбелязан, а с пропуски се отличиха Ибрахимович и Меси. Второто полувреме, въпреки че не предложи много по-атрактивен футбол, започна с бърз гол за домакините. Автор на попадението бе аржентинската суперзвезда Лионел Меси, който се превърна и в герой на днешния финален мач. Меси направи хубав пробив отдясно, елиминира двама защитници и с техничен удар покрай вратаря изпрати топката в мрежата. В 62-ата минута Пуйол имаше възможност за гол, но ударът му с глава срещна гредата. В 68-ата минута пък Ба ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 596 | Date: 24/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

ЦCКА се поразходи за 2:0

ЦСКА спечели с 2:0 като гост на новака Спортист в мач от третия кръг на А група. Вицешампионите имаха пълно игрово предимство и без никакви проблеми завоюваха трета поредна победа в шампионата. 13 минути след началото на мача Маркиньос бе изведен на удобна позиция и бразилецът леко чукна топката, прехвърляйки стража на Своге тодор Кючуков за 1:0. В 28-ата минута ЦСКА можеше да удвои, но Спас Делев изигра несъсредоточено ситуацията, при която бе останал сам срещу опразнената врата на Спортист. По елементарен начин три минути по-късно изпусна и Йордан Тодоров. Течеше последната минута на полувремето, когато Делев надбяга защитник, центрира пред вратата, а там топката бе овладяна от Йордан Тодоров, който излъга Кючуков и без проблем направи 2:0. И без това некачествената футболна продукция стана още по-слаба през втората част. "Червените" играеха спокойно и по-скоро релаксиращо предвид преднината ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 551 | Date: 24/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Арсенал срази Портсмут, Адебайор бележи за Сити

Отборът на Арсенал записа нова разгромна победа след като би Порсмут с 4:1 на своя "Емирейтс Стейдиъм" в третия кръг на сезон 2009/2010 във Висшата лига. "Артилеристите" откриха резултата в своя полза още в 18-ата минута, когато Абу Диаби получи страхотен пас от Едуардо и се разписа за 1:0. Само четири минути по-късно Фабрегас центрира в наказателното поле на съперника, където отново Диаби засече топкта и я прати в мрежата на "помпи" за 2:0. В 37-ата минута гостите все пак успяха да върнат едното попадение, след като Йонес Кабул с глава намали преднината на домакините до 2:1. При този резултат приключи и първата част, а шест минути след подновяването на играта Портсмут отново отчете гол във вратата си. Ван Перси центрира от фаул, а бранителят Томас Вермален стреля, но ударът му бе отразен от Дейвид Джеймс. Топката обаче попадна право в краката на Уилям Гала, който не пр ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 576 | Date: 22/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

Бербатов с първи гол за сезона

Българският национал Димитър Бербатов отбеляза първия си гол за сезона във Висшата лига, след като днес вкара второто попадение за успеха на Манчестър Юнайтед с 5:0 срещу тима на Уигън в среща от третия кръг на английското първенство. Юнайтед започна срещата по шампионски с директен натиск към вратата на съперника, който още в четвъртата минута можеше да доведе до откриване на резултата, след като Дарън Флетчър стреля от 4-5 метра, но стражът на домакините се справи с положението. В осмата минута "червените дяволи" отново стигнаха до голово положение. Димитър Бербатов се отчете с перфектен пас към Пол Скоулс, който стреля от границите на наказателното поле, но не бе достатъчно съсредоточен и прати топката над целта. Атлетик отговори подобаващо в 22-ата минута, когато неразбирателство в отбраната на гостите едва не доведе до попадение в тяхната врата. Само минута по-късно Евра центрира в н ... Виж цялата статия»

Category: СПОРТ | Views: 618 | Date: 22/08/2009 | Rating: 0.0/0 | Comments (0)

1 2 3 4 »
Section categories
НОВИНИ [37]
СПОРТ [38]
НАУКА И ТЕХНИКА [16]
Search
Log In
Calendar
«  Май 2024  »
НПВСЧПС
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Entries archive
Statistics

Общо онлайн: 5
Гости: 5
Потребитили: 0
Site friends